Sýček nebo sýček - Strava, vlastnosti a stanoviště

Athéna sýček nebo sovička: zjistěte, jaké je toto zvíře, jeho fyzické vlastnosti, charakter, chování atd. Za soumraku na plakátu jakéhokoli...

Pomozte vývoji webu a sdílení článku s přáteli!

Za soumraku můžeme na plakátu jakékoli venkovské cesty pozorovat zaoblenou siluetu sovy Athény, jejíž zaoblení může být až komické. Je to sice zvíře s nočními zvyky, lze ho pozorovat i ve dne, ale jeho způsob letu a dráha letu se mění podle času a při světle se zvlní.

Tento malý noční dravec je jedním z nejplodnějších ptáků v Evropě, není považován za ohrožený, i když se často stává obětí dopravních nehod.V tomto souboru PlanetAnimal vám řekneme vše o sově z Athény nebo o sýčkovi, dravci charakteristickém pro oblast Středozemního moře.

Původ

  • Afrika
  • Asie
  • Evropa

Původ sovy Athény

Tato malá sova pochází z Evropy, Asie a severní Afriky. Jejich populace jsou rozšířené, vyhýbají se horským oblastem a příliš chladným místům. Vědecké jméno tohoto ptáka, Athene noctua, ve vztahu k bohyni Athéně, ačkoliv byl vždy spojován se sovami, je to právě sova, která je spojována s touto bohyní.

Charakteristika sovy Athény

Athénin malý sýček neboli sova je malý noční dravec, podsaditého vzhledu a připomínající malou kouli. To je jeho hlavní charakteristika, kromě kulaté hlavy bez chocholů, jak to sovy obvykle mívají.

" Jeho opeření je šedohnědé, se silným bílým mramorováním. Oblast bříška je světlejší, ale také melírovaná. Má bílé obočí zvýrazňující její velké žluté oči. Zobák je malý. S roztaženými křídly může sova dosáhnout 54 centimetrů, na výšku pouhých 23 centimetrů. Jeho nohy jsou opeřené kromě drápů."

Athena's Owl Habitat

Tato sova není příliš náročná na výběr stanoviště, i když preferuje pololesnaté oblasti, jako jsou louky nebo olivové háje. Nemá rád příliš husté lesy a je běžné jej pozorovat v blízkosti lidských lokalit, může hnízdit i v městských a příměstských parcích.

Také může žít v polopouštních oblastech, polích a sadech. V horských oblastech se vyskytuje zřídka.

Krmení sovy Athény

Strava sovy je různorodá a bude záviset na oblasti, ve které žije, a na druhu dostupné potravy. Zjistilo se, že čím severněji žijí, tím více je jejich strava založena na obratlovcích, zejména hlodavcích. Stejně jako dále na jih jsou jejich hlavním chodem bezobratlí, jako je hmyz a červi. Je to tedy masožravé zvíře.

Sýček má dva způsoby krmení, sedí na „hřadě“ nebo bidélku, vysokém stromě nebo kmeni, odkud svou kořist pozoruje a pak se na ni snáší.

Reprodukce sovy Athény

Hnízdná sezóna tohoto zvířete začíná na jaře, na konci března, kdy zaslechne jeho zvláštní píseň, která připomíná žalostné mňoukání kočky, a končí v dubnu, kdy samice naklade vajíčka. Sovy, když si najdou partnera, nechají si ho na celý život, stejně jako své teritorium.Tito ptáci si nestaví hnízda, protože využívají přirozené díry ve stromech nebo si přivlastňují opuštěná hnízda jiných ptáků.

Samec se neúčastní inkubace vajíček, pouze samice, kterou samec během tohoto procesu krmí. Když se vejce vylíhnou, oba rodiče krmí kuřata asi měsíc, do té doby jsou kuřata dostatečně silná na to, aby létala, i když jejich rodiče je budou muset krmit i nadále.

Obrázky sýčka nebo sýčka

Pomozte vývoji webu a sdílení článku s přáteli!